Gezond met Aloe Vera !

Tegenwoordig is gezond zijn en vitaal blijven voor de meesten van ons het meest belangrijke in ons leven geworden! Aloe Vera hoort daar al jaren bij. Er zijn veel verschillende gezonde voedingsmiddelen en supplementen maar de meest veelzijdige en zelfs misschien ook wel de gezondste, is Aloe Vera  (de plant stamt van de Asphodelaceae familie ). Van oudsher wordt Aloe Vera heilzaam bevonden voor mens en dier. Het bevat meer voedingsstoffen, mineralen en antioxidanten dan vrijwel alle andere levensmiddelen! Ervaar nu zelf de fantastische werking van Aloe Vera. maar let vooral op de hoogte van het percentage effectieve Aloe Vera in de producten! Het gepatenteerde stabilisatieproces van zorgt er voor dat in alle producten verse en pure Aloe Vera zit.

De plant Aloe Vera:

Aloeverakopen.com voor een gezonder en vitale leven. Aloe Vera helpt!

Hier lees je wat meer interessante info over Aloe Vera de plant. Aloe Vera, ook wel ‘Eerste Hulp plant’ genoemd, behoort tot de familie van de Leliën. De botanische naam luidt Aloe Vera Barbadensis. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten, die voorkomen in o.a. droge delen van Afrika, Azië en Amerika. Het het lijkt op een vetplant en is voorzien van stijve, puntige bladeren met stekelige randen. De kleur van de bladeren varieert van grijs tot heldergroen. In het voorjaar staat de Aloë Vera in bloei. Het sap van de bladeren is een doorzichtige, geleiachtige vloeistof, ook wel Aloë Vera gel genoemd.

Een levende legende.

Aloe Vera wordt al honderden jaren gebruikt in vele culturen. Oude documenten van Egyptenaren, Romeinen, Grieken en Arabieren vertellen over het medicinaal en huid verzorgende gebruik van Aloe Vera gel. Aristoteles zou Alexander de Grote geadviseerd hebben het eiland Socrota (Afrika) aan te vallen om zo aan grote hoeveelheden Aloe Vera te komen voor de verzorging van de gewonde Griekse soldaten. Ook Cleopatra zou haar onweerstaanbare schoonheid te danken hebben aan het gebruik van Aloë Vera gel. Het was dus in veel culturen een ‘Eerste Hulp’-middel voor de huid!

In Europa heeft heeft men geprobeerd  Aloe Vera er te laten groeien maar de plant overleefde klimaat niet. Daarom ging de moderne geneeskunde over op andere middelen. Sinds enige jaren is de plant echter in het Westen herontdekt. De pure AloeVera gel wordt uit de (sub) tropische gebieden geïmporteerd en verwerkt in huidverzorgende producten en als sap voor inwendig gebruik

Aloe Vera onderzoek

Aloe Vera sap is gedurende de laatste decennia veelvuldig onderzocht. De resultaten zijn veelbelovend en stimuleren het gebruik van dit plantensap. Onderzoekers hebben getracht de werkzame stoffen in de Aloë Vera gel te ontdekken. Een moeilijke opgave, daar deze gel een rijkdom aan ca. 200 stoffen bevat. Muco-polysacchariden, glucose, mannose, galactose, steroïden, enzymen, organische zuren en een eiwit met 18 verschillende aminozuren zijn slechts enkele van de stoffen die gevonden zijn. Volgens de onderzoekers zijn Muco-polysacchariden echter de belangrijkste werkzame stoffen.

Lanzarote is al jaren een vooraanstaande leverancier van Aloe vera drank,  creme, voedingssupplementen, cosmetica en nog veel meer. Ga naar de webshop en ontdek het zelf.

Nieuwsgierig geworden? Hier koop je voordelig en snel de beste Aloe Vera Producten.

Aloe Vera producten kopen in de Aloe Vera webshop van Aloeverakopen.com